VELKOMMEN TIL LOCTITES FAQS 

 Klik på linkene herunder og få svar på de mest almindelige spørgsmål. Hvis du ikke finder de oplysninger, du søger, kan du kontakte Loctite direkte og få ekspertråd.

Hvad er superlim?

Superlim er en 2-komponent hurtiglim, som er ideel til småreparationer, der skal binde omgående. Den aktive hovedingrediens i superlim er cyanoacrylat, en acryl resin uden opløsningsmidler, som skaber en stærk og omgående binding mellem materialerne.

Hvorfor limer superlim på næsten alt?

Der er fugtighed i næsten al den omgivende luft. De fleste ting har derfor et tyndt lag fugt på overfladen. Når superlim kommer i kontakt med overfladen for at blive limet, danner den lange, stærke kemiske kæder, som binder de to flader sammen næsten omgående.

Hvad er forskellen på Loctites Gel superlim og Loctites Liquid superlim?

Liquid, dvs. flydende, beskriver superlimens konsistens. Loctite Gel superlim drypper ikke og er derfor ideel til lodret påføring og til porøse overflader. Begge tørrer hurtigt op og danner en stærk, transparent fuge.

Hvordan får man bedst låget af en limflaske, der er limet fast?

  1. Dyp limflasken i varmt vand i 1 minut.
  2. Hvis låget stadig sidder fast, så tør rundt om det med neglelakfjerner med acetone.

Hvordan limer man fleksible materialer sammen?

Brug Loctites avancerede fleksible lim, Loctite Super Glue Power Flex eller Loctite Super Glue Power Flex Controll. Du kan også bruge Loctite Power Glue Repair Extrem, men dette er ikke en superlim og det tager derfor længere tid før limen er helt tør. Den indholder gummipartikler til fleksible og porøse materialer.

Hvordan virker lim?

De fleste overflader er ikke glatte, selv om man ikke kan se det med det blotte øje. Lim udfylder hullerne, bygger en bro mellem de to flader og hærder derefter, så de bindes sammen.

Hvordan opbevarer man bedst limen, så den er frisk og klar til brug?

  1. Efter brug skal man med det samme tørre spidsen af med en serviet, og herefter sætte låget stramt på.
  2. Opbevar den opretstående et køligt og tørt sted.

Hvad er superlim lavet af?

Cyanoacrylat - en acryl resin, som reagerer på den måde, at den danner stramme kæder mellem to materialer, der bliver limet, når den kommer i kontakt med fugt på overfladen.

Hvordan limer man porøse eller absorberende materialer sammen?

Loctites drypfri gel og fleksible superlime er ideelle til limning af porøse materialer såsom træ, papir, læder og stof.

Hvordan fjerner jeg lim fra bordpladen?

  1. Tør det berørte område af med en klud dyppet i acetone eller neglelakfjerner med acetone eller
  2. Tør området med Loctites Glue Remover.

Hvor meget lim skal man bruge?

Den generelle regel er 1 dråbe per 6 cm2 eller lige netop nok til at dække det limede område, når det presses sammen. Jo mindre, jo bedre - for meget lim giver en svagere og langsommere limning.

Hvordan skal man gøre fladerne klar til limning?

  1. Sørg for, at fladerne er fri for olie, snavs og støv og er helt tørre.
  2. Slib overfladen let med fint sandpapir, hvis den er glat. Det giver bedre vedhæftning.

Hvorfor findes superlimene i forskellige tuber og flasker?

Loctite har mange forskellige superlime, og flere forskellige emballage typer for at optimere påføringen af limen.

Tube: Loctite Super Glue Universal, Power Flex, Glass, Plastic og Power Easy kommer i Tube: dette giver en universal påføring samt passer til de fleste materialer.

Control: Loctite Super Glue Controll og Power Flex Controll kommer i en brugervenlig lille flaske som har mørke felter på siden, som du kan trykke på for at få limen ud. Dette giver maksimal kontrol over hvilke mænge lim der trykkes ud.

Brush: Loctite Super Glue Brush On, er en lille tube med indbygget pensel i låget, for at give en ensartet påføring på ujævne overflader.

Precision: Loctite Super Glue Precision, denne tube har et ekstra langt mundstykke for en mere nøjagtig påføring på vanskelige områder. Den findes i 2 størrelser 5g og 10g.